Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ποια είναι η ημερομηνία "κλειδί" προβλέπει αναλυτής του bloomberg για την Ελλάδα






Ο αναλυτής του bloomberg Τζέιμι Μάρεϊ, επισημαίνει πως ο χρόνος τελειώνει για τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, έναντι των δανειστών της, με την κρισιμότερη ημερομηνία να είναι η 20η Ιουλίου.


Όπως αναφέρει στην ανάλυση του, η συγκεκριμένη ημερομηνία καθίσταται τόσο σημαντική, γιατί τότε είναι η μέρα αποπληρωμής δόση ύψους 3,5δις. ευρώ προς την ΕΚΤ.
Σημειώνει επίσης, πως εάν δεν γίνει κανονικά η καταβολή της δόσης, τότε το Δ.Σ της ΕΚΤ θα αναγκαστεί να επέμβει, και συνεχίζει: "Σε εκείνο το σημείο η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μια απόφαση άμεσα".
Δηλώνει πως η 12η Μαΐου δεν πιστεύει πως θα προκαλέσει πρόβλημα καθώς θεωρεί σίγουρο ότι θα αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ ύψους 774εκ, ευρώ. Αλλά η δόση προς την ΕΚΤ είναι η σημαντικότερη καθώς είναι και η δόση προς τον οργανισμό που χειρίζεται και τον ELA.
Επισημαίνει τέλος για τις διαπραγματεύσεις: "Είναι φανερό πως πέραν τον αριθμών, υπάρχει μια συνολική διαφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές που θα πρέπει να διευθετηθούν. Είναι μια ασαφής αισιοδοξία, πως κάπως θα προχωρήσουν τα πράγματα και θα υπάρξει μια άμεση συμφωνία.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου