Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ .




ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ
.
Μετά από το εψεσυνό μου άρθρο http://theometria.blogspot.com/2015/05/blog-post_22.html ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μου τηλεφώνησε ζητώντας μου επεξηγήσεις, επειδή θεωρούσε ότι αφορούσε το πρόσωπο του. 
.
Επιβεβαίωσα και το δηλώνω και εδώ ότι το άρθρο μου αφορά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και δη αμφότερες τις φατριές Δεξιάς και Αριστεράς. Είπα στον Δήμαρχο ότι τα τεκταινώμενα στο κέντρο της Αγίας Νάπας υποκινούντε από Άρχοντες του τόπου και από επιχειρηματίες που τα συμφέροντα τους ή έστω τα κυριότερα συμφέροντα τους ευρίσκονται στην Κάτω Αγία Νάπα και δη στην Λεωφορό Νησί και στο Λιμανάκι/Πανταχού της Αγίας Νάπας. Είπα στον Δήμαρχο ότι στην περιοχή αυτή έχουν συμφέρον τέσσερεις Δημοτικοί Συμβούλοι και αν λαγχαίνει να έχει και ο ίδιος επιχειρήσεις εκεί δεν είναι ο μοναδικός και εγώ ως Αγιαναπίτης το γνωρίζω, άρα τε πως αφορά τον ίδιο μόνον το εψεσυνό μου άρθρο. 
.
Ο Δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι όντως είχα δίκαιο αφού δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση εναντίον του. Είναι δε προς τιμήν το ότι όποτε του έκανα κριτική δεν το πήρε κατάκαρδα ότι τον μισώ κάτι που δεν ισχύει και τις πλείστες φορές μου τηλεφωνεί για να συζητήσουμε το εκάστοτε θέμα, ασχέτως αν θεωρώ ότι κάποιες περιοχές είναι υποβαθμισμένες σε έργα αν και είναι τόπο με πολυκοσμία εντός της Αγίας Νάπας. 
.
Είπα στον Δήμαρχο ότι γνωρίζω πως τον φουρκάρουν άλλοι κάνωντας βεβιασμένες ενέργειες ενώ εκείνοι στέκοντε εις τα όπισθεν «κούπες άπανες» και να προσέχει!
.
Τον συμβούλεψα ότι άποψη μου είναι πως οι κωμοδρομήσιμοι στύλοι που βάζονται άρον άρον στην Αγία Νάπα είναι ακαλαίσθητοι, επικύνδινοι να κτυπήσουν χωραττεύοντας ή μαλλώνοντας οι μεθυσμένοι διότι από αυτούς έχουμε ως νεανικός τουριστικός προορισμός και ως γνώστης του διαδικτύου ας κοιτάξει τα μεταλλικά διαχωριστικά σε δρόμους και πλατείες μεγαλουπόλεων όπως στο Παρίσι, στο Μόναχο, στο Εδυμβούργο κ.α. για να πάρει ιδέες και έτσι να κάνει πάντοτε, ώστε τα έργα του Δήμου να παραμένουν 100 και πέραν έτη και όχι κάθε δύο τρία έτη να χρειάζοντε επανασχεδιασμοί, επαναδιακοσμήσεις, επανατοποθετήσεις, κάτι που διαχρονικώς συνέμβαινε στην Αγία Νάπα στιγματίζοντας τα εκάστοτε Δημαρχεία ως ανάξια, αδιάφορα και γιατί όχι από κάποιους ως διεφθαρμένα που προξενούν εκ νέου ευτελή έργα για να κερδίζουν κάποιοι από τις προμήθειες. Δεν το λέγω εγώ το λέγει όλον το χωριόν της Αγίας Νάπας, η Κύπρος και τουρίστες σε πηγαδάκια αληθινού ή υπερβολικού κουτσομπολιού! Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου. ΜΕΓΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣΝ ΛΕΓΕΙ ΤΟΥΤΟΝ!
.
Προσωπικά με ταπεινοφροσύνη έχω καταγραμμένες δεκάδες ιδέες αισθητικής και οικολογικής ως επί τω πλείστον άποψης περί της Αγίας Νάπας, Πρωταρά, Αγίας Θέκλας έως το Ποταμό Λιοπετρίου και Ακρωτήριον Πύλα Ξυλοφάγου και θα τις παραδώσω αφιλοκερδώς στα Δημαρχεία και Κοινωτικά Συμβούλια. 
.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ωριμάσουν όλοι οι Άρχοντες της Ελεύθερης Αμμοχώστου και των Κοκκινοχωρίων σκοτώνοντας τους τοπιστικούς εγωισμούς τους και να γίνει ΣΧΕΔΙΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ. Πρέπει επί παραδείγματι, αυτοί να παραδεχθούν ότι την πρωτοκαθεδρία θα έχουν η Αγία Νάπα και το Παραλίμνι αλλά επίσης οι Άρχοντες αυτών των δύο Δήμων ότι δεν θα γίνονται τα πάντα εντός των Δήμων τους. Είδατε γκώλφς στον Δήμο Πάφου;;;; Όχι είναι εντός των Δήμων Τσάδας, Ιεροσκήπου, Πισσουρίου κ.α.. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
.
Όμως για να γίνουν αυτά πρέπει ο γνώμονας να είναι αγαθός ήτοι ουκ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟΣ αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ διότι ο καθένας θέλει τα έργα στον Δήμο/Κοινότητα του, στην γετονιά του, από ιδιοτελικό συμφέρον αντί από αισθητικής προοπτικής ΕΥΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΕΩΣ = ΕΥ+ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και ευαρμονικής διάταξης των έργων όπου να είναι διασκορπισμένα σωστά και χωρίς να βλάπτουν τα περιβάλλοντα μεγάλης αξίας όπως είναι οι παραλίες, οι λόφοι και οι δρυμοί με σπάνια πετρώματα, φυτά, θέες κ.α.. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ!!!!! ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.
Στο πανεπιστήμιο του Λέξιγκτων Κκεντάκυ όταν άκουσαν το ρητόν των Δελφών «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» έθεσαν ως ρητόν διά την κοινότητα τους UNITED WE STAND DΕVΙTED WE FALL
.
Τούτον εστίν το ζητούμενο για την Αγία Νάπα, τα Κοκκινοχώρια, την Κύπρο, τον Ελληνισμό, ή δε μη όσα και αν κερδίζετε «χαιρετάτε τον πλάτανον» ο όλεθρος, η καταστροφή, η μετανάστευση, η απώλεια της πατρίδας, της οικογένειας, της ευμάρειας, της ευτυχίας, της θρησκείας, της εστίας και του ό,τιδήποτε άλλου που είχε αξία και δεν εκτιμήσατε θα σας εύρει ως αιφνίδιος θάνατος των αμαρτιών σας. 
.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου