Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Λαοπλημμύρα με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία από το Podemos (φωτο + βίντεο)

Τεράστια απήχηση είχε από το πρωί το κάλεσμα του Podemos στη Μαδρίτη στην Ισπανία για την «Πορεία της Αλλαγής» (La marcha del cambio). Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανών κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Puerta del Sol, σε μία μεγαλειώδη πορεία για το δίκαιο αίτημα μίας πιο αξιοπρεπούς ζωής μακριά από πολιτικές λιτότητας.

Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας χρησιμοποιώντας επανειλημμένα λέξεις όπως «δημοκρατία», «αξιοπρέπεια», «λιτότητα», «αλλαγή» και «διαφθορά» ξεσήκωσε το πλήθος που κυμάτιζε σημαίες με ρολόγια (χαρακτηριστικό του κινήματος των Indignados από όπου προέκυψε το Podemos με σύνθημα «τι ώρα είναι;»), σημαίες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας.

«Η αλλαγή ξεκίνησε από την Αθήνα. Στην Ελλάδα έχουν γίνει μέσα σε έξι ημέρες όσα δεν εκαναν άλλες κυβερνήσεις για χρόνια. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα» πρόσθεσε.
Με τη συγκέντρωσή του το Podemos στέλνει το μήνυμα και στην Αθήνα, ενόψει του παλλαϊκού καλέσματος για την επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος στις 17 Φεβρουαρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες θα διαπραγματεύεται για το ελληνικό χρέος.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
podemos_ispania
podemos_ispania1
podemos_ispania2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου