Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ!!!!

 

ΠΡΩΤΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ!!!!
 .
Εξ΄ανέκαθεν η μεγαλύτερη απόδειξη δι’ εμένα ότι ο Πρωτάνθρωπος προέκυψε εν Ελλάδι, είναι μία άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ. Το ότι η Πρωτόγλωσσα όλης της υφηλίου είναι η Ελληνική Γλώσσα, διά την λογική μου σημαίνει ότι η εθνότητα όπου ωμιλάει την Πρωτόγλωσσα είναι η Πρωτανθρωπική, και το αντίστροφον. Μόνον εάν κατέβη ο Θεός και με επιβεβαιώσει ως προς το αντίθετον και στο σφαλλερόν της πεποίθησης μου, θα την αλλάξω.
 .
Ο Πρωτάνθρωπος εξέλιξε την Πρωτόγλωσσα του και κατόπιν μετακινήθηκε εν κατ’ επεκτάσει πέρα δώθε διά διάφορους λόγους, από επιβιωτικούς, εξευρενητικούς κ.α.. Η Πρωτόγλωσσα υπέστη εξέλιξη και ύστερα αποεξέλιξη = παραφθορά και μεταπαραφθορά και μεταπαραφθορά κ.ο.κ. Δι’ εμένα η θεωρία αυτή είναι όμοια με την παροιμία: «χωριόν που φαίνεται κολαούζον δεν θέλει». Φυλάξετε την παρακαταθήκη αυτή, πιστεύω ότι θα δικαιωθώ.
.
Άλλοι επιστήμονες έχουν άλλες μεθόδους. Ανευρίσκουν έναν άνθρωπον π.χ. 7 εκατομμύριων ετών και λέγουν ότι ο άνθρωπος είναι 7 εκατομμυρίων ετών, ενώ δι’ εμένα αυτή η ανακάλυψη σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι πολύ παλαιότερος πάντοτε από τα στοιχεία όπου ανευρίσκουν.
 .
Β. Ρασσιάς: «Η σημασία και η επίδραση του έργου του Αναξίμανδρου υπήρξε προσδιοριστική για τη διαμόρφωση ολόκληρης της προσωκρατικής σκέψης και όχι μόνο της φιλοσοφικής. H αποθεοποίηση των φυσικών φαινομένων από τον Αναξίμανδρο ήταν τόσο ριζική, που ακόμη και επαναστατικοί επικριτές της κατεστημένης λατρείας, όπως ο Ξενοφάνης και ο Ηράκλειτος, δεν τόλμησαν να την ακολουθήσουν σε όλα τα σημεία. Ειδικότερα, ο Αναξίμανδρος με το χάρτη της υδρογείου έδωσε στο φιλόσοφο Φερεκύδη το Σύριο την ιδέα του πέπλου της Χθονίης που επάνω του έχει ζωγραφισμένες τις στεριές και τις θάλασσες.
Με τις έννοιες του απείρου, του κύκλου, της σφαίρας και με τις επιδόσεις του στην αστρονομία γενικά ώθησε τους πυθαγορείους και τους ελεάτες στην κοσμολογία και την οντολογία. Εξάλλου με την έννοια της αδιαμόρφωτης μάζας του απείρου, από όπου ξεχωρίζονται με έκκριση οι φυσικές ουσίες, επηρέασε τον Αναξαγόρα στη θεωρία του για την ύλη, και συγκεκριμένα στην άποψη του τελευταίου για το «ομού πάντα χρήματα», από όπου με έκκριση ξεχωρίζονται επίσης τα «ομοιομερή» σώματα. Τέλος, με τη θεωρία του για την καταγωγή του ανθρώπου «εξ άλλοειδών ζώων» επηρέασε τον Εμπεδοκλή στην ανθρωπογονία του, σύμφωνα με την οποία η μορφή του ανθρώπου συντελέστηκε ύστερα από πλήθος εξελικτικές φάσεις και μέσα από πολύπλοκες τερατογονικές διασταυρώσεις».
.
Το ανωτέρω κείμενον προσδιορίζει από πού σφετερίσθηκε ο Δαρβίνος την άποψη του ότι ο άνθρωπος προέρχεται από την τον πίθηκον. Με την διαφορά ότι ο Αναξίμνανδρος, ο Αναξαγόρας και ο Εμπεδοκλής θεωρούν ότι ο άνθρωπος προέρχεται από πέραν ενός κτήνους και μείξη πολλών κτηνών. Άλλωστε, οι σαμάνοι = ιασαμάνοι = ίαση+μάνος (ανήρ) = ο ιερέας = με ίδια ρίζα την ιερή ρίζα ιέ/ιά όπως ίαση, ιάσων = θεραπευτή, ιασαμάνος/ιεσαμάνος, ιεχωαύς/ιεχωαύς, ιερέας, ιέραξ = επειδή ιέ/ιά σημαίνει ταχύτητα.Ειλικρινά σας λέγω ότι πριν καν αναγνώσω τα ανατέρω περί των εν λόγω τριών αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, γνώριζα ότι η ιδέα του Δαρβίνου ήταν δανεισμένη από την Ελλάδα, διότι γνωρίζω ότι η ρίζα όλων των ιδεών είναι ελληνικές.
.
Σε άλλα άρθρα μας, θα φέρουμε αποδείξεις από ποίους αρχαίους εμπνεύστηκε ο Νεύτων, ο Βίκτωρ Ουγκώ, η σύγχρονη αστρονομία, ο Σαίξπηρ (όπου ο Καζαντζάκης καλούσε, θεό, χεχεχε, Κύριε Ελέησον) κ.α..
 .

Ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα πόσον παλαιός είναι ο άνθρωπος ή οιονδήποτε άλλον είδος, διότι μπορεί να είναι τόσον παλαιά ούτως ώστε ο χρόνος να έχει σβύσει τα αρχαιότερα ίχνη τους. Το να μην είναι αρχαιότερος ο δεινόσαυρος από τον άνθρωπον ή ο μεν να είναι ο πρόγονος του δε ή ο δε ο πρόγονος του μεν, μην σας αιφνιδιάζει!!!! Η φύση σε πολλά σημεία εκπλήττει και αφήνει άναυδους και τους ειδικότερους διά θέματα όπου θεωρούμε υπερδεδομένα. Τα φαινόμενα απατούν επειδή η αλήθεια πολλάκις είναι άλλη.

 .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου