Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ..... ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ε.Ε

Και ο Βλάντιμιρ Πούτον το βιολί του… Την ίδια ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Δυτικοί σκούζουν για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της χώρας πραγματοποιεί συζητήσεις για συμφωνίες δισεκατομμυρίων…

Πάνω από 30 κοινά πρότζεκτ, αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συζητούν Ρωσία και Κίνα, στο πλαίσιο της αμοιβαίας οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Κύριλλος Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων. «Έχουμε συστήσει μια διακυβερνητική ρωσο-κινεζική επιτροπή, η οποία προσφάτως συζήτησε για περισσότερα από 30 έργα που θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι δυο χώρες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια» είπε συγκεκριμένα ο Ντμίτριεφ, σε χθεσινή ομιλία του στο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ Σότσι 2014.
Στη διμερή επενδυτική επιτροπή συμμετέχουν τόσο ιδιωτικές όσο και κρατικές εταιρίες, οι οποίες πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα. «Οι Ασιάτες επενδυτές ενδιαφέρονται για τη Ρωσία, ωστόσο χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος, απ” ό,τι συνήθως, για να καθιερωθούν οι σχέσεις μας μαζί τους και είναι πολύ σημαντικό αυτές οι σχέσεις να οργανωθούν με πιο συστηματικό τρόπο» πρόσθεσε ο Ντμίτριεφ.
Η Διακυβερνητική Ρωσο-Κινεζική Επιτροπή Επενδύσεων, στην οποία συμπροεδρεύουν ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκόρ Σουβάλοφ και ο αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, πραγματοποίησε την εναρκτήρια συνεδρίασή της στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο. Μετά τη συνεδρίαση, ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κύριλλος Ντμίτριεφ διορίστηκε συμπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας τη ρωσική πλευρά. Από κινεζικής πλευράς, την αντίστοιχη θέση ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του Κινεζικού Οργανισμού Επενδύσεων Ντινγκ Χουεντόνγκ.
Τον Οκτώβριο οι υπογραφές Μόσχας – Πεκίνου για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω της ανατολικής οδού
Διακυβερνητική συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω της ανατολικής οδού θα υπογράψουν τον Οκτώβριο Μόσχα και Πεκίνο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Επενδυτικού Φόρουμ Σότσι 2014, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του.
Όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, το ζήτημα της προμήθειας φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω της δυτικής οδού είχε συζητηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαβουλεύσεων με την κινεζική πλευρά. Εκτός από αυτό το θέμα, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν και στη συνεργασία βιομηχανιών ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα. Ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν την σύσταση μιας κοινοπραξίας για την παραγωγή πλίνθων καυσίμων (βιοκαύσιμο βασισμένο στην τύρφη) καθώς επίσης και την ίδρυση μιας εταιρίας παραγωγής υγρών καυσίμων από άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου