Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Foreign Affairs:«Ο Πούτιν στηρίζει την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής επιθεώρησης Foreign Affairs, ο ρώσος πρόεδρος, ενώ στις δηλώσεις του στρέφεται εναντίον των «ουκρανών ναζί», φέρεται να έρχεται όλο και πιο κοντά σε ακροδεξιά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το κείμενο υπό τον τίτλο «Οι δυτικοί σύμμαχοι του Πούτιν – Γιατί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά είναι στο πλευρό του Κρεμλίνου» κάνει λόγο για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η Μόσχα με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, το Jobbik της Ουγγαρίας και το Ataka της Βουλγαρίας.
Η Χρυσή Αυγή και το γράμμα στο Μιχαλολιάκο
Σε επιστολή του πρώην σύμβουλος του Πούτιν εκφράζει υποστήριξη στις γεωπολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής
Το Foreign Affairs αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν έκρυψε τις στενές σχέσεις της με την ακροδεξιά της Ρωσίας και πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από τη Ρωσία». Επικαλείται μάλιστα «μια ιστοσελίδα που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή», η οποία φέρεται να αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος «έλαβε στη φυλακή μια επιστολή από τον καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και πρώην σύμβουλο του Κρεμλίνου Αλεξάντερ Ντούγκιν, έναν από τους συγγραφείς της Ευρασιαστικής ιδεολογίας του Πούτιν.»
Η επιθεώρηση στη συνέχεια αναφέρει ότι «στην επιστολή του ο Ντούγκιν εκφράζει υποστήριξη στις γεωπολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής και ζητά να ανοίξει μια γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το δικό του think tank στη Μόσχα. Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι ο Μιχαλολιάκος μίλησε ξεκάθαρα υπέρ μιας συμμαχίας και συνεργασίας με τη Ρωσία και μακριά από τις ναυτικές δυνάμεις του Ατλαντικού».
Το Ευρασιατικό παρατηρητήριο και... η Γερμανική αριστερά
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το «Ευρασιατικό Παρατηρητήριο για τη Δημοκρατία και τις Εκλογές, μια ακροδεξιά ΜΚΟ που αντιτίθεται στη Δυτική ιδεολογία». Το Foreign Affairs, λέει ότι αυτή η ΜΚΟ προσκάλεσε στην Κριμαία, ως παρατηρητές για το πρόσφατο δημοψήφισμα, διάφορα ακροαριστερά κόμματα «μάζι με λίγα ακροδεξιά κόμματα, προεξάρχοντος του γερμανικου Die Linke».
Το «Foreign Affairs» και το «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων»
Η επιθεώρηση Foreign Affairs αποτελεί εκδοση του Council on Foreign Relations (CFR), ενός αμερικανικού think tank για την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον. Ως μέλη, συμμετέχουν ο αμερικανός υπουργός άμυνας Chuck Hagel, δημοσιογράφοι όπως ο Fareed Zakaria tτου CNN και η Angelina Jolie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου