Μελέτες έχουν συνδέσει το χρόνιο στρες με πολλές συναισθηματικές και σωματικές διαταραχές, όπως η ναυτία, ο εμετός, το άγχος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατάθλιψη, το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς  επίσης και με την ανάπτυξη των διαφόρων σοβαρών ασθενειών.
Δυστυχώς, το άγχος είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό του σύγχρονου τρόπου ζωής και ενώ ένα ποσοστό άγχους είναι φυσιολογικό ή ακόμα και αναγκαίο στην ζωή μας, το υπερβολικό στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις καθημερινές μας συνήθειες, την ζωή μας και την υγεία μας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τρόπους για να διαχειριστούμε το άγχος και το στρες ώστε να αποφύγουμε τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει.
Μπορείτε να μειώσετε το στρες αποτελεσματικά με τη βοήθεια των διαφόρων μεθόδων, όπως για παράδειγμα με τον διαλογισμό, τη γιόγκα, την άσκηση, τη μουσική, και το μασάζ. Εμείς θα σας προτείνουμε μια αρχαία ιαπωνική τεχνική αυτοχαλάρωσης, η οποία παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορείτε να την εφαρμόσετε οπουδήποτε και αν βρισκόσαστε και χρειάζεται μόλις 5 λεπτά από το χρόνο σας.
Πιστεύεται ότι καθένα από τα δάχτυλα του χεριού σας αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό συναίσθημα ή στάση:
  • Ο αντίχειρας βοηθά στη θεραπεία του άγχους και της ανησυχίας
  • Ο δείκτης  βοηθά στην αντιμετώπιση των φόβων.
  • Ο μέσος βοηθά στον έλεγχος του θυμού και της μνησικακίας
  • Ο παράμεσος βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και τη μελαγχολίας.
  • Ο μικρός βοηθα στη διαχείριση του στρες και ενισχύει την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση
Πως να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική:
Ο στόχος αυτής της τεχνικής είναι να δημιουργήσει μια ισορροπία όλων των αντιτιθέμενων δυνάμεων ενέργειας στο σώμα. Θα πρέπει να πιάνετε ένα δάχτυλο τη φορά, τυλίγοντάς το με όλα τα δάχτυλα του αντίθετου χεριού. Κρατήστε κάθε δάχτυλο για 1-2 λεπτά μέχρι να αισθανθείτε τον παλμό.
iaponiki-techniki-anakoufistite-amesa-agchos-2
Εάν πιέσετε απαλά το κέντρο της παλάμης σας με τον αντίχειρα του άλλου χεριού και κρατήστε το για ένα λεπτό, μπορείτε να φέρετε τον εαυτό σας σε μια βαθύτερη κατάσταση χαλάρωσης.
Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να εξισορροπήσει το πνεύμα σας, και να διαχειριστείτε το άγχος.
Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.