Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις προτάσεις των εταίρων ενημερώνει σήμερα το απόγευμα (18:30) ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της απόρριψης των προτάσεων των πιστωτών από την ελληνική πλευρά, αλλά και της απόφασης της Αθήνας να συγχωνεύσει σε μια τις τέσσερις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει τον Ιούνιο στο ΔΝΤ.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Αθήνα συνιστά την καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group και συνεπώς μπορεί να είναι η βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως αντίθετα η πρόταση των δανειστών παρακάμπτει τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις, επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σε τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Πέμπτης με την Άνγκελα Μερκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που έγινε τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Τόνισε πως η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, κατά την επικοινωνία εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η συνομιλία διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση του σώματος για όσα θέματα έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και η πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης με την αντιπολίτευση. Το αίτημα του κ. Τσίπρα γίνεται στο πλαίσιο της διακηρύξεων της κυβέρνησης που αφορούν στη σημασία που θα δοθεί το επόμενο διάστημα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.
το βιντεάκι αφιερωμένο στο κείμενο,ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου