Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Φυσική και Υπερφυσική ..


 

Φυσική και Υπερφυσική ..

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Σε ένα σώμα που ασκείται μία συνεχώς αυξανόμενη δύναμη, αρχικά εμφανίζεται ελαστική παραμόρφωση.
Όταν ξεπεραστεί το λεγόμενο όριο ελαστικότητας το σώμα χάνει 
την ικανότητα να επανέρχεται πλήρως στο αρχικό του σχήμα.
Αν αφεθεί ελεύθερο θα επανέλθει μόνο το μέρος που αντιστοιχεί στην ελαστική παραμόρφωση και η
παραμόρφωση που δεν επανέρχεται ονομάζεται παραμένουσα ή πλαστική παραμόρφωση.
Αν η δύναμη ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, το σώμα θα φτάσει στο ΟΡΙΟ θραύσης του και θα ΣΠΑΣΕΙ.
Τα παραπάνω στάδια δεν εμφανίζονται σε όλα τα υλικά.
Για παράδειγμα η πλαστελίνη δεν εμφανίζει ελαστικές παραμορφώσεις
 για αυτό και κρατάει στο σχήμα που της δίνουμε.
Στο γυαλί δεν υπάρχουν μόνιμες παραμορφώσεις πριν τη θραύση για αυτό 
και ταιριάζουν απόλυτα τα κομμάτια από ένα σπασμένο τζάμι.
Τα υλικά που έχουν μεγάλες πλαστικές παραμορφώσεις 
πριν σπάσουν λέγονται όλκιμα (π.χ. χάλυβας, αλουμίνιο κ.α.)
ενώ τα υλικά που έχουν πολύ μικρές ή και καθόλου πλαστικές 
παραμορφώσεις λέγονται ψαθυρά (π.χ. μάρμαρο, γυαλί, κιμωλία, χυτοσίδηρος κ.α.).
ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,
Oταν πιεσθεί πάνω από τα όρια του, ένας άνθρωπος επανέρχεται;
Παρόλο που οι ανθρωποι είναι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά ,τα αποτελέσματα ποικίλουν.
Άλλοι επανέρχονται ,άλλοι όχι.Αλλοι είναι περισσότερο όλκιμοι άλλοι περισσότερο ψαθηροί.
Όμως υπάρχουν και ορισμένοι που πάνε κόντρα στην φυσική,
με κόπο και πνευματικό αγώνα κατάφεραν να μην έχουν Όριο θραύσης,ούτε
να παρουσιάζουν παραμορφώσεις , αλλά μεταμόρφωση Στον δρόμο προς την Θέωση.
Εφθασαν από το κατά φύσην στο υπερφύσην..

Διονύσιος Πύρρος ό Θετταλός Βοτανική 2 Τόμοι


 

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Ο Διονύσιος Πύρρος, «ο Θετταλός», ήταν μια μορφή της νεωτέρας ελληνικής Γραμματείας, το έργο του οποίου ακόμη διστυχώς δεν έχει αποδελτιωθεί!Ήταν ένας από τους πολλούς λογίους κληρικούς (1774-1853), μοναχός και ιερέας, εφημέριος της ελληνικής εκκλησίας του Λιβόρνο. Το 1813 ανηγορεύθη διδάκτωρ της Ιατρικής και της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Παβίας.
Επανελθών στην Ελλάδα μετέδιδε δια κηρυγμάτων «εις το δουλεύον γένος τα εαυτού φώτα».Ασκούσε δε, αφιλοκερδώς και την Ιατρική.Οι υπηρεσίες του απέβησαν πολυτιμότερες διαρκούντος, του Αγώνος της ανεξαρτησίας (1821-1829). Μετά την απελευθέρωση εγκατεστάθη εν Αθήναις, όπου και απέθανε.Άφησε πλείστα συγγράμματα εκδεδομένα, αλλά και πολλά ανέκδοτα, όπου πραγματεύεται ποικίλα θέματα, αποδεικνύοντα την ευρύτητα των γνώσεών του.
Το έργο του «Βοτανική πρακτική, προσηρμοσμένη εἰς τήν ἰατρικήν καί οἰκονομίαν, μεθ’ ὅσης ἐπιμελείας συνερανισθεῖσα, ἐκ διαφόρων συγγραφέων, καί συντεθεῖσα κατ’ ἀλφάβητον καί κατά τό σύστημα τοῦ σοφοῦ Λινναίου», εξεδόθη εν Αθήναις, υπό του Α. Αγγελίδη, το 1838.
Ο πρῶτος τόμος εἶναι ἀφιερωμένος στή βασίλισσα Αμαλία (η οποία φέρεται να πρωτοστατεί αργότερα στην δενδροφύτευση των Αθηνών, ίσως και παρακινούμενη υπό του Πύρου), καί ὁ δεύτερος Τόμος στον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.Στήν ἀφιερωτική ἐπιστολή πρός τόν τελευταῖο ὁ συγγραφέας ἀπαντά, καθώς φαίνεται, σέ ἀρνητικά σχόλια γιά τήν ποιότητα τῆς εἰκονογράφησης: «…Γνωρίζω, ὅτι τά βιβλία μου ταῦτα πρῶτα ὄντα, δέν εἶναι ὡσάν ἐκεῖνα τῶν λαμπρῶν Παρισίων, μήτε ὡσάν τῆς ἄνω καί κάτω Γερμανίας (σ.σ.: Βαυαρίας), μήτε μέ χρυσολαμπροστίλβοντα χρώματα, καθώς τά θέλουσι μερικά ἀνθρωπάρια μέ πολλάς φρένας. Ἐγώ χωρίς νά φείδωμαι κόπους πολλούς καί ἔξοδα πολλά, καί χωρίς νά δώσω ἀκρόασιν εἰς κανένα, ἔκαμα ταῦτα πρός ὄφελος τῶν πλησίον μου, ἀφίνων τά λοιπά νά τά ἐκτελέσωσιν οἱ γινώσκοντες τά τέλεια…».
ΠΗΓES: ΒΕΡΓΟΣ.Γ. Λεκάκη «Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις».Περιέχει μεγάλο αριθμό φυτών, που παρουσιάζονται από τη σκοπιά της Ιατρικής τους αξίας.Οι εικόνες είναι φιλοτεχνημένες στο χέρι, με το αποτέλεσμα να προκύπτει εντυπωσιακό!
Ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πύρρος ο Θετταλός, γιατρός και ιατροδιδάσκαλος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Παβίας, ήταν μια πολυσύνθετη προσωπικότητα. έγραψε βιβλία θεολογικά, αστονομικά, γεωγραφικά, μαθηματικά και ιατρικά.
Χάραξε χάρτες, ίδρυσε βοτανικό κήπο, εργοστάσιο χαρτοποιίας, μουσείο ορυκτολογίας. Άριστος γνώστης των βοτάνων, έγραψε και εξέδωσε τη “Βοτανική Πρακτική” σε 2 τόμους, που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα το 1838.
Το 1831 ο Πύρρος είχε εκδώσει το 2τομο “Εγκόλπιον των ιατρών”, δηλαδή Πρακτική Ιατρική. Στον 1ο τόμο περιέγραφε τα νοσήματα και στον 2ο τη θεραπεία τους. Το 10το τμήμα αυτού του τόμου αποτελεί μια πρακτική βοτανική με 150 φαρμακευτικά φυτά με την ελληνική, τουρκική και ιταλική ονομασία σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα του Λινναίου.
Το 1818 είχε εκδώσει “Φαρμακοποία Γενική”, όπου περιγράφει την παρασκευή των χημικών και φυτικών παρασκευασμάτων με σαφείς οδηγίες: “Βάλε άνθη ξηρά της αψινθέας δράμια 50 εις 200 δρ. πνεύμα του οίνου, δια να μουσκεύσωσιν. Έπειτα πίεσον το πνεύμα τούτον καλώς” και χύσον αυτό επάνω σε 16 δρ. χόρτου της αψινθέας…”. Η “δύναμις του σκευάσματος ήταν δυναμωτική και αντιπυρετική, ενώ η “μεταχείρισις” του επιφυλλασόταν για ταρακτικάς θέρμας” (πυρετός με ρίγος) και “εις σδυναμίαν στομάχου”.
Ο Πύρρος, με βαθειές γνώσεις στον κόσμο των θεραπευτικών φυτών, θέλησε να διασώσει και να διαδώσει τις σχετικές γνώσεις για το καλό του ανθρώπου!ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!
KATEΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΥΣ:
ΠΗΓΕΣ:Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Επτά Ημέρες kathimerini.gr

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πως να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου ένα βίντεο από το Facebook γρήγορα χωρίς πρόγραμμα ( πριν το κατεβάσουν )

Πως να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου ένα βίντεο από το Facebook γρήγορα χωρίς πρόγραμμα ( πριν το κατεβάσουν )

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Πως να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου ένα βίντεο από το Facebook γρήγορα χωρίς πρόγραμμα ( πριν το κατεβάσουν )
Τα βίντεο κατεβαίνουν σαν τρελά από τους επόπτες και τα φίλτρα τους.
Σε λίγο καιρό θα έχουμε πολλά γεγονότα οπότε για όσους δεν ξέρουν αυτό το απλό κόλπο, θα μάθετε πως κατεβάζουμε ένα βίντεο από το facebook, χωρίς την μεσολάβηση κανενός προγράμματος .
Στο χέρι σας είναι να μπορείτε όχι απλά να δείτε την πληροφορία αλλά να την κατεβάσετε και να την αναμεταδώσετε για όσους θέλουν.
Κυρίες και Κύριοι είμαστε στην εποχή της ταχύτητας πιστεύω πως θα βοηθήσει στην αναμετάδοση της πληροφορίας…

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

10 τρομακτικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως πολλη ζαχαρη!

Τις θερμίδες πολλοί μίσησαν, τη ζάχαρη και τη γλυκιά της γεύση κανείς! Η αλήθεια είναι όμως ότι αν το παρακάνεις με την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις, το σώμα σου δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένο.

1. Θα αυξηθεί το βάρος σου


Αυτό το ξέρεις ήδη, αλλά δεν βλάπτει να το επαναλάβουμε: η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης θα οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Ο οργανισμός μπορεί να χρειάζεται τη γλυκόζη, ωστόσο όταν καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη από όση μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, η επιπλέον ποσότητα αποθηκεύεται σε μορφή λίπους.

2. Φθείρονται τα δόντια σου


Τυχαία σου επαναλάμβανε η μαμά σου να μην τρως πολλά γλυκά γιατί θα χαλάσουν τα δόντια; Καθόλου τυχαία! Η ζάχαρη αλληλεπιδρά με τα βακτήρια στο στόμα και παράγει οξέα που φθείρουν το σμάλτο των δοντιών.

3. Προκαλείς προβλήματα στην επιδερμίδα σου


Ήξερες ότι η ακμή και οι κοκκινίλες στο δέρμα μπορούν να επιδεινωθούν αν η διατροφή σου είναι πλούσια σε ζάχαρη;

4. Αυξάνονται οι λιγούρες


Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα η ζάχαρη είναι επικίνδυνα εθιστική. Για την ακρίβεια, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει το επίπεδο ντοπαμίνης στον οργανισμό, όπως ακριβώς η κοκαΐνη!


5. Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης προδιαβήτη


Προδιαβήτης ονομάζεται η κατάσταση στην οποία τα επίπεδα του σακχάρου είναι ελαφρώς ανεβασμένα, όχι όμως τόσο ώστε να προκύψει διάγνωση για διαβήτη. Ωστόσο, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2, την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό. Όταν καταναλώνεις πολλή ζάχαρη, απελευθερώνεται και μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης που μπορεί να οδηγήσει και σε αντίσταση στην ινσουλίνη που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει και σε προδιαβήτη.

6. Επηρεάζεται αρνητικά η διάθεση


Οι ψυχικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, μπορεί να συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και αυτό γιατί η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τις φλεγμονές στο σώμα και στον εγκέφαλο, που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο άγχος ή ακόμη χειρότερα σε κατάθλιψη.

7. Κάνεις κακό στην καρδιά σου


Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης συνδέεται στενά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Ειδικότερα, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα υποδεικνύουν ότι οι επεξεργασμένες τροφές, όπως τα ανθρακούχα αναψυκτικά και τα δημητριακά σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο.

8. Κάνεις κακό και στο συκώτι σου


Συνήθως η ηπατική ανεπάρκεια συσχετίζεται με την κατάχρηση αλκοόλ, ωστόσο νέες έρευνες υποδεικνύουν ότι και η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει σχεδόν τόση βλάβη στο συκώτι όσο και το ποτό!

9. Μπερδεύεις τον οργανισμό σου και δεν ξέρει αν έχεις χορτάσει


Μία από τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης είναι ότι επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάνοντας σε να πιστεύεις ότι πεινάς, ακόμη και αν έχεις φάει ένα χορταστικό γεύμα. Έτσι το σήμα ότι έχεις χορτάσει δεν μεταδίδεται σωστά από τον εγκέφαλο.

10. Μπορεί να αποκτήσεις προβλήματα μνήμης


Μία μελέτη του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον το 2015 έδειξε ότι μία διατροφή πλούσια σε ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ικανότητα του εγκεφάλου να διατηρεί βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αναμνήσεις.