Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΣ

ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris
meimarakis-kotsaftakis
Το makeleio.gr έχει στη διάθεση του εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για "αδίστακτο κύκλωμα που συμφύεται γύρω από μεγάλο δικηγορικό οίκο της Αθήνας (ο οποίος έχει επαφή εδώ και χρόνια με πασίγνωστα πολιτικά πρόσωπα μέσα στη Βουλή). Το κύκλωμα(νομικοί, συμβολαιογράφοι, ενδιάμεσοι, τραπεζίτες και λαμόγια) προσεγγίζουν ευηπόληπτους και ευκατάστατους οικονομικά πολίτες στους οποίους υπόσχονται " εύκολα κέρδη".
Στη συνέχεια δανείζονται χρήματα ως εξής: Σύμφωνα με μία από τις καταγγελίες "προσεγγίστηκε σύζυγος διπλωματικού ακολούθου από την οποία ζήτησαν δάνειο 110.000 δραχμών και υποσχέθηκαν κέρδη. Την ίδια στιγμή προσημειώθηκε ακίνητο για εγγύηση. Η καταγγέλλουσα όταν ήρθε η ώρα να ζητήσει πίσω τα χρήματα της για την "διευκόλυνση", εισέπραξε το εξής: "Μην μας σκοτίζεις γιατί θα βρεθείς σε χαντάκι". Από το ρεπορταζ προκύπτει ότι το καταγγελθέν κύκλωμα έχει βάλει στο χέρι επιχειρηματίες, κτηματομεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε μια από τις περιπτώσεις, ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων αποπειράθηκε να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του γιατί το κύκλωμα είχε προσημειώσει το ακίνητο που είχε ενώ τον είχαν στραγγίξει οικονομικά. Κανονική παρατράπεζα με μεθόδους μαφίας.
Ερευνώντας προσεκτικά το θέμα πέσαμε σε μια ακόμα περίπτωση άλλου επιχειρηματία που δύο από τα ακίνητα που διαθέτει αξίας άνω των 500.000 ευρώ, υποθηκεύτηκαν ως εγγύση σε άλλο μεγάλο δάνειο. Οι καταγγέλλοντες μας ανέφεραν ότι οι δικές τους υποθέσεις έχουν σχέση με την "υπόθεση αυτοκτονίας" τον Δεκέμβριο του 2009, του συνεργάτη και κουμπάρου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη Νίκου Κοτσαφτάκη (φωτό) ο οποίος βρέθηκε πυροβολημένος μέσα στο αυτοκίνητό του στα Μελίσσια.
 Σύμφωνα με το ρεπορταζ του δημοσιογράφου Π.Κουσουλού , "ιδιόχειρο σημείωμα εξηγούσε πως ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν πήγε στην κηδεία του παιδικού του φίλου. Η παράξενη απουσία του υπουργού ήταν το λιγότερο. Από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα", ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις ενέπλεκε συγγενικό πρόσωπο συνεργάτιδος του Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών.
"Μια φράση της ιδιαιτέρας του υπουργού, «μην βγάλετε την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη», είναι ίσως μια εξήγηση που δεν μπορεί να δώσει η έρευνα της Αστυνομίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάποιος ανώνυμος τηλεφώνησε στην κόρη του αυτόχειρα για να της πει πως θα πεθάνει αν συνεχίσει την υπόθεση. Μιλάμε για πραγματική μπόχα και δυσωδία'.
Σε άλλο απόσπασμα του ρεπορταζ αναφέρονται τα εξής: «Μου δάνεισε με επιταγές 68.000 ευρώ. Μου ζήταγε 1000% τόκο και με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε στις πρώτες γραμμές του σημειώματος καλώντας τον παιδικό του φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να «κοιτάξει την υπόθεση» και να βοηθήσει την οικογένειά του. «Εγώ το κάνω αυτό για να σωθεί και άλλος κόσμος από τον τοκογλύφο και να πάρει τα ματωμένα χρήματα το παιδί του», κατέληγε.
Η υτόθεση κρίνεται από πηγές των διωκτικών αρχών ως "εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου