Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΘΡΟ+ΒΙΝΤΕΟ.Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

 

Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο νέο εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε από τη Νέα Υόρκη -όπου βρίσκεται- με τον κ. Αναστασιάδη, συγχαίροντάς τον για τη σημερινή εκλογή του και επαναβεβαιώνοντας τη θέση της Ελλάδας για στενή συνεργασία στην προσπάθεια υπεράσπισης των ζητημάτων του Ελληνισμού.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με όλες τις δυνάμεις και να αγωνίζεται για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

Τα συγχαρητήρια του στο Νίκο Αναστασιάδη, για την εκλογή του, έδωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού στις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια έδωσε και στο Σταύρο Μαλά, όπου όπως είπε έδωσε τη μάχη με ήθος και απέδειξε πως πρέπει να διατυπώνεται ο σύγχρονος πολιτικός λόγος.

Είχαν μια άψογη συνεργασία, συνέχισε, και η επιθυμία τους είναι όπως αυτή συνεχιστεί.
Συγχαρητήρια έδωσε και στην κυβέρνηση για τη διοργάνωση των εκλογών αλλά και στους πολίτες για τον πολιτισμένο τρόπο που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μας φέρνει στη θέση της αντιπολίτευσης», τόνισε, «με ψηλά ποσοστά, ισχυρούς, όρθιους με ψηλά το κεφάλι και έτοιμους να διαδραματίσουμε το ρόλο μας με στόχο να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου και του Κυπριακού λαού».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου