Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνικού τύπου γιαούρτι στην Αμερική



 
Ελληνικού τύπου γιαούρτι στην Αμερική facebook share
Ύστερα από αίτημα του Γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερς, των δημοκρατικών της Ν. Υόρκης, προς το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακές αρχές τροφίμων σχεδιάζουν την προώθηση του ελληνικού τύπου γιαουρτιού στα δημόσια σχολεία καθώς περιέχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών και μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας.

Οι αρμόδιες αρχές τροφίμων, σε συνεργασία με τις εταιρείες που παράγουν αυτού του τύπου γιαούρτι, θα προχωρήσουν σε ένα στρατηγικό πρόγραμμα που προβλέπει την δοκιμαστική μαζική διανομή του στα δημόσια σχολεία για πρωϊνό και μεσημεριανό. Όπως δήλωσε ο γερουσιαστής «το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την προώθηση της σωστής διατροφής των μαθητών της Ν. Υόρκης και παράλληλα θα τονώσει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα γαλακτοκομικά και την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού».

Η βιομηχανία ελληνικού τύπου γιαουρτιού αναπτύσσεται σημαντικά στις ΗΠΑ, με τα κύρια ονόματα στην αγορά να είναι η τούρκικη Chobani, η ελληνική ΦΑΓΕ, ενώ μια ακόμη νέα ελληνική μονάδα παραγωγής γιαουρτιού πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη Μπατάβια από τη Muller Quaker.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου