Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΕΚΑΣΤΕ-ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!

Aναρωτιέται κανείς πως μπορεί ένα ζευγάρι Ελλήνων να ξυπνάει ένα πρωί κι αφού πάρει πρωινό με κρουασάν και εσπρέσο να πηγαίνει σε μια τράπεζα και να φεύγει με 17 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις.

Κι εφ΄ όσον συμβαίνει αυτό θα αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ εάν αυτή η χώρα δεν χρεοκοπούσε.
Στο μεταξύ το ζευγάρι εξαφανίσθηκε για χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει "οικειοθελώς" για να εξηγήσει στην Δικαιοσύνη πως τα δάνεια ήταν καθόλα νόμιμα και εξασφαλισμένα, ενώ τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν κατέληξαν στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.
Ετσι δύο 24ωρα πριν ο Σαμαράς συναντηθεί με την Μέρκελ για να ζητιανέψει για μια ακόμη φορά χρόνο και χρήμα, το ζεύγος Γριβέα θα προσπαθήσει να εξηγήσει στην Δικαιοσύνη που πήγαν τα λεφτά.
Η πλάκα είναι ότι το ζεύγος Γριβέα δεν είναι καναλάρχες ή εκδότες ώστε να δικαιολογείται η δουλικότητα και η ευκολία με την οποία οι τράπεζες τούς έδωσαν τα δάνεια.
Ως γνωστόν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης ακόμη κι ο τελευταίος τραχανοπλαγιάς εκδότης, καναλάρχης-εκβιαστής είχε άνετη πρόσβαση στον πακτωλό των θαλασσοδανείων.
Τόση που όμοιά της δεν είχαν ούτε οι μεγάλοι βιομήχανοι τής χώρας.
Τώρα για το ποιος πληρώνει όλα αυτά τα γαμοδάνεια ξύπνα μαλάκα και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Εσύ ο μαλάκας τα πληρώνεις στις ουρές του Αουσβιτς της ΔΕΗ για το χυδαίο χαράτσι του Βενιζέλου και τώρα για τον ΕΝΦΙΑ του Στουρνάρα.
Με τον ΕΝΦΙΑ εξοφλείς τα γαμησιάτικα μερικών χιλιάδων αρπακτικών που στην διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαν τον τρόπο τους.
-Πλήρωνε μαλάκα και στο μεταξύ τράβα και καμμιά μαλακία με τις παρουσιάστριες του "Ε" να ξεχαρμανιάσεις.
Οσο για το παρασκήνιο της εμφάνισης του ζεύγους στην Αθήνα οι πληροφορίες θέλουν να έχει προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία με Ελληνα πολιτικό στην διάρκεια της οποίας οι Αρχές εντόπισαν το ζεύγος στην Αγγλία και στην συνέχεια ακολούθησε η "άφιξη" στο Ελ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιώργο Καψή, οι εντολείς του τού έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεσή τους να ανοίξουν όλα τους τα χαρτιά, προκειμένου να αποδείξουν ότι τα δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που πήραν επί των ημερών του Άγγελου Φιλιππίδη από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν καθόλα νόμιμα και εξασφαλισμένα, ενώ τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν κατέληξαν στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.
Όπως τόνισε ο κ. Καψής, οι δύο επιχειρηματίες «επέστρεψαν στην Ελλάδα οικειοθελώς» και πρόσθεσε πως «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε πριν από οκτώ μήνες, με δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε γνωστούς επιχειρηματίες επί θητείας του άλλοτε προέδρου του Άγγελου Φιλιππίδη να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Τα συγκεκριμένα δάνεια θεωρήθηκαν επισφαλή και μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, άνοιξε ο δρόμος της ποινικής δίωξης.
Η ογκώδης δικογραφία, που περιλαμβάνει σειρά κακουργημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνδυασμό με απιστία και συνέργεια και τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη.
Τους προηγούμενους μήνες ένας-ένας οι κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα του ανακριτή, προκειμένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους και να παραθέσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο επιχειρηματιών εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοση τους από τις βρετανικές Αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα, το ζεύγος έλαβε το Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου.
Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, με δυσκολία ανέρχονταν στα 3 εκατ. ευρώ. Κατά τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων (περίπου 15 εκατ. ευρώ) εκταμιεύθηκε από το ζεύγος και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.
Παράλληλα, όπως σημειώνει η κυρία Παπανδρέου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα, ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α. φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.
Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2014, 23:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου