Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ “ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΑ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...


φωτο/επιμέλεια ΝΑΚΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ
 =Η συριακή αντιπολίτευση εισήγαγε χημικά όπλα από την Τουρκία...
=ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ “ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΑ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...
=ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!!


Η εισαγγελία της πόλης Άδανα (νότια Τουρκία) απήγγειλε επίσημα κατηγορίες εναντίον πολιτών της Συρίας και της Τουρκίας, που προσπαθούσαν φέτος τον Μάιο να αγοράσουν στην Τουρκία 10 τόνους στοιχείων για την παραγωγή χημικών όπλων.Οι κατήγοροι θεωρούν ότι οι ύποπτοι είναι συνδεδεμένοι με τις οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της συριακής κυβέρνηση Μέτωπο αλ-Νούσρα και Άχράρ αλ Σαμ, που μοιάζουν με την Αλ Κάιντα.
Η κατηγορούσα πλευρά ζήτησε για τον Σύριο που κατηγορείται για την αγορά χημικών ουσιών ποινή καθειρξης 25 ετών και για πέντε Τούρκους πολίτες 15 χρόνια φυλάκισης για τον καθένα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το Μέτωπο αλ-Νούσρα και η Άχράρ αλ Σαμ προσπάθησαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες αερίου σαρίν, που προσβάλει το νευρικό σύστημα και χημικά συστατικά στοιχεία, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τοξικών ουσιών.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προκύπτει ότι γινόταν λόγος για την αγορά 10 τόνων δηλητηριωδών ουσιών. Τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων δείχνουν ότι με τη βοήθεια αυτών των στοιχείων μπορεί να παραχθεί το δηλητηριώδες αέριο σαρίν.
«Ο ισχυρισμός ότι οι ύποπτοι δεν γνωρίζουν τίποτα για τη δυνατότητα παραγωγής σαρίν από τα στοιχεία που προσπαθούσαν να αγοράσουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», - αναφέρεται στο κατηγορητήριο.
Ο κατηγορούμενος Σύριος Χάιταμα Κάσαπ παραδέχθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για τις σχέσεις που είχε με την ισλαμική οργάνωση.
- Είμαι Σύριος, κατάγομαι από το Χομς. Πριν από πολλά χρόνια, η οικογένεια μου μετά την καταδίκη του πατέρα μου σε θάνατο στη Συρία, μετανάστευσε στη Σαουδική Αραβία. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αργότερα, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία άρχισα να βοηθάω τις ομάδες, που αντιτίθενταν στο καθεστώς. Με την εντολή τους, πήγα στηνΑντάκια (τουρκική επαρχία στα σύνορα με τη Συρία) και ενοικίασα εκεί ένα διαμέρισμα. Μετά την άφιξή μου στην Αντάκια μαζί μου απόκτησαν επαφές διάφορες αντίθετες με το συριακό καθεστώς ομάδες. Μερικές απ’αυτές μου ζητούσαν φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και υλικά στρατιωτικού προορισμού.
Η αστυνομία αφού έλαβε πληροφορίες ότι στα Άδανα και το Γκαζιαντέπ καταβάλλονται προσπάθειες αγοράς στοιχείων, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των δηλητηριωδών ουσιών, στις 28 Μαΐου του τρέχοντος έτους διεξήγαγε επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλληφθούν 11 άτομα. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν από τους συλληφθέντες 2 κιλά τοξικών ουσιών, όπλα και πυρομαχικά.
Λόγω του ότι οι ουσίες που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους δεν ήταν σαρίν, τον Ιούνιο απελευθέρωσαν 5 Τούρκους, στους οποίους τώρα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες των ΜΜΕ, οι ύποπτοι που είχαν αφεθεί ελεύθεροι, επέστρεψαν στη Συρία και εντάχθηκαν ξανά στο Μέτωπο αλ-Νούσρα. Έτσι, λοιπόν, η υπόθεση, προφανώς, να συνεχιστεί.
=Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για κατοχή χημικού αερίου σαρίν
Βρίσκονται ήδη στη Συρία, στο Μέτωπο Αλ Νούσρα!
ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ “ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΑ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ (τους αμόλησαν στην Συρία για να συνεχίσουν να σφάζουν).
Ελεύθερα αφέθηκαν οι 11 από τους 12 προσαχθέντες στα Άδανα, οι οποίοιι φέρονταν να είχαν στην κατοχή τους χημικό αέριο σαρίν, στο πλαίσιο των ερευνών της ασφάλειας των Αδάνων σχετικά με μέλη της Αλ Κάιντα που συνδέονται με το Μέτωπο Αλ Νόσρα στη Συρία, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ».
Μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Ρέϊχανλι της Αντιόχειας (Χάταϊ) στις 11 Μαΐου 2013, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 52 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 146, η ασφάλεια των Αδάνων ξεκίνησε σχετική έρευνα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία ανακάλυψε δύο κιλά σαρίν στις διευθύνσεις όπου διέμεναν οι δώδεκα. Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι το αέριο σαρίν εισήχθη στην Τουρκία από τη Λιβύη.
To BBC έγραφε τότε πως ο τούρκος κυβερνήτης της επαρχίας αρνιόταν να κατονομάσει την οργάνωση που ανήκαν οι συλληφθέντες, αλλά τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν πως ήταν τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα και πως συνελήφθησαν σε εφόδους στην Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα και τη Μερσίνα.
Στη συνέχεια των ερευνών όμως —αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Ταράφ»— ανακοινώθηκε ότι το υλικό που αρχικά είχε αναφερθεί ως σαρίν ήταν. . . αντιψυκτικό. Χημικοί μηχανικοί που μίλησαν στην «Ταράφ» ανέφεραν ότι «το αντιψυκτικό είναι υλικό που χρησιμοποιείται για τα αυτοκίνητα, ενώ το σαρίν μοιάζει περισσότερο με φυσικό αέριο» και ότι «τα δύο υλικά δεν παρουσιάζουν καμία ομοιότητα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εισαγγελία είχε αφήσει ελεύθερους τους επτά από τους δώδεκα διατάσσοντας την προφυλάκιση πέντε κατηγορουμένων. Από αυτούς, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ένσταση.

Η «Ταράφ» γράφει ότι οι ένδεκα που αφέθηκαν ελεύθεροι βρίσκονται ήδη στη Συρία και έχουν ενταχθεί στο μέτωπο Αλ Νούσρα.

Το σαρίν είναι αυτό για τη χρήση του οποίου κατηγορούν οι ΗΠΑ το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.





 Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου