Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κατάργηση των ειδικοτήτων υγείας & πρόνοιας στα ΕΠΑΛ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
10ου ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)
ΚΑΛΕΣΜΑ

Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καταργούνται οι ειδικότητες υγείας και πρόνοιας
στα ΕΠΑΛ και κλείνουν τις ΕΠΑΣ, με το αιτιολογικό της μη ζήτησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στην αγορά.
Μήπως άραγε η κατάργηση των ειδικοτήτων υγείας & πρόνοιας είναι μόνο η αρχή και ακολουθεί κατάργηση και άλλων ειδικοτήτων;

Η κατάργηση αυτών των ειδικοτήτων έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατη έκθεση του ΣΕΒΕ που τις κατατάσσει στις πλέον περιζήτητες ειδικότητες στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το κενό θα αναπληρωθεί με την εκσυγχρόνιση των Δημόσιων ΙΕΚ, στα οποία απαιτείται η καταβολή διδάκτρων.
Και εδω πάλι αποδεικνύεται η προχειρότητα του ελληνικού κράτους· τα ΙΕΚ όπως όλοι γνωρίζουν είναι μια γενικόλογη έννοια μεταλυκειακών και στην ουσία αδιαβάθμητων σπουδών.
Ακόμη και να βρεθεί νομοθετικό πλαίσιο, πόσους μαθητές μπορούν να απορροφήσουν τα κρατικά ΙΕΚ;
Και τι γίνεται με το δικαίωμα συμμετοχής των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις;
Στην πραγματικότητα στέλνουν τα παιδιά στην ιδιωτική παιδεία.
Ικανοποιώντας έτσι άραγε προεκλογικές υποχρεώσεις τους στον ντόπιο και ξένο ιδιώτη;
Με την απόφαση αυτή αφαιρούν το δικαίωμα στη γνώση και κατά συνέπεια στην εργασία, σε παιδιά αλλά και ενήλικους που θέλουν να αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση, και κυρίως εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης (ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) καλεί μαθητές, γονείς αλλά και όσους επιθυμούν Δωρεάν Παιδεία, να στηρίξουν τον αγώνα μας για την συνέχιση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.
Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 10ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης


επιμέλεια   Chrisa Baha



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου