Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οργισμένοι οι Ρώσοι για το κούρεμα των καταθέσεών τους - Xαμόγελα για τις ρωσικές τράπεζες ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ 'ΚΛΟΠΗ"



H Ρωσία αντέδρασε οργισμένα σήμερα στην είδηση ​​της συμφωνίας διάσωσης από την
Ευρωπαϊκή Ένωση της Κύπρου- καταδικάζοντας την ως «κλοπή».
Η συμφωνία με την ΕΕ έφερε Κύπρος πίσω από το χείλος του γκρεμού, αλλά θα δούμε τους επενδυτές με περισσότερα από € 100.000 σε μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να χάνουν ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεών τους.
"Κατά την άποψή μου, η κλοπή του ό, τι έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται," είπε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ όπως αναφέρθηκε από πρακτορεία ειδήσεων, σε μια συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο Πούτιν "θεωρεί ότι είναι δυνατόν  να στηρίξει τις προσπάθειες ... με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα του κράτους αυτού του νησιού," δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ,.
Οι Ρώσοι πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 19 δισ. ευρώ εκτός ΕΕ, μη-τραπεζικά χρήματα που πραγματοποιήθηκε στο κυπριακών τραπεζών κατά την τελευταία μέτρηση της κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο. Από € 38 δισεκατομμύρια των καταθέσεων των Ρώσων στις τράπεζες, 13 δισεκατομμύρια προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ.
Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Μεντβέντεφ, ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Shuvalov είπε ότι οι απώλειες για Ρώσους επενδυτές στην Κύπρο δεν ήταν ακόμη σαφείς.
Είπε, επίσης, ότι η μονάδα της Κύπρου υπό κρατικό έλεγχο VTB, ρωσική Εμπορική Τράπεζα, δεν θα επηρεαστούν από τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Η  Ρωσία ελπίζει ότι περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη δεν θα χρειαστεί.
"Αυτό που συμβαίνει είναι ένα καλό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στις... ρωσικές τράπεζες," είπε. "Έχουμε πολύ σταθερές τράπεζες."
Πηγή : Ιndependent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου