Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Βίντεο-Φώναξε... "ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ" ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου και πέταξε το στεφάνι

 




Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων σε.......
Περαχώρα και Λουτράκι, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας κατάθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων. Στην Περαχώρα τρία άτομα αποδοκίμασαν τον βουλευτή, με πρώτη μια γυναίκα και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Στο Λουτράκι, όμως, την ώρα που ο ίδιος βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, ένας νεαρός έτρεξε πίσω του πήρε το στεφάνι πριν προλάβει να το αγγίξει και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε μια άνευ προηγουμένου συμπλοκή σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς στη μέση να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και τον κόσμο να αποδοκιμάζει.
Στο τέλος, η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να ελέγξει την κατάσταση κι ακολούθησαν συλλήψεις.
Μετά το τέλος του περιστατικού ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου κος Τετράδης. 


Όμως αντί να ακολουθήσει την συνηθισμένη διαδικασία πέταξε το στεφάνι στο μνημείο φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Σύμφωνα με τους παριστάμενους δημοσιογράφους, είχε προηγηθεί έντονος διάλογος μεταξύ του διοικητή και των δημοτικών Αρχών. Ο αστυνομικός διοικητής μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί επέμενε πως η τελετή θα πρέπει να διακοπεί. Οι δημοτικές Αρχές, αντιθέτως, επιθυμούσαν την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος.

Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός διευθυντής Λουτρακίου ετέθη σε διαθεσιμότητα από την ηγεσία της Αστυνομίας και διετάχθη διεξαγωγή ΕΔΕ για το απαράδεκτο συμβάν. Παρ' όλα αυτά προέκυψε για άλλη μία φορά ένα ζήτημα ουσίας. Από πότε ο όποιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έχει το δικαίωμα να εκδηλώνει την αγανάκτησή του ή τις διαφορές που έχει με κάποιους τοπικούς παράγοντες με αυτόν τον τρόπο και δημόσια; Όποιος και να ήταν ο λόγος που προκάλεσε την αγανάκτηση του εν λόγω αστυνομικού δεν είναι αρκετός για να δικαιολογήσει τη βάναυση και πολιτικά απαράδεκτη συμπεριφορά του τη στιγμή κατάθεσης στεφάνου στη μνήμη της εθνικής επετείου.



Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μερίδα του κόσμου.
tragiko.net

1 σχόλιο: