4 σταθμούς υποκλοπής επικοινωνιών κάθε φάσματος έστησε η ΜΙT
Tέσσερις μεγάλες βάσεις υποκλοπής πληροφοριών έστησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ απέναντι από ισάριθμα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, μόλις ανέλαβε από τον Στρατό την αρμοδιότητα συλλογής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και επεξεργασίας τους. Τα τέσσερα ελληνικά νησιά είναι η Ρόδος (ο σταθμός εγκαταστάθηκε νότια της Αλικαρνασσού), η Κως, η Χίος (περιοχή Çeşme/Ovacık) και η Σάμος.
Οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί κατά το πρότυπο αμερικανικών εγκαταστάσεων της CIΑ, δηλαδή τίποτα δεν προδίδει ότι μέσα στα λευκά κτίρια απέναντι από τα ελληνικά νησιά βρίσκονται σταθμοί παρακολούθησης των επικοινωνιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνον:
Τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών σε αυτές τις περιοχές σαρώνονται συστηματικά, αφού έχει διακριβωθεί ότι συνηθέστατα ακόμα και στις ασκήσεις των ελληνικών ΕΔ, ειδικά του Στρατού, χρησιμοποιούνταιι σε ευρεία έκταση τα κινητά τηλέφωνα μεταξύ στελεχών, καθώς τους προσδίδουν ευελιξία στην επικοινωνία και ψευδή αίσθηση ασφάλειας.
H πρώην «Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ διέθετε συνολικά 13 βάσεις του είδους που αποτελούσαν το «βαθύ αυτί» ή αλλιώς το «Τουρκικό Echelon» όπως ονομάζεται, αλλά πρόσφατα όταν πέρασαν στον έλεγχο της ΜΙΤ υπέστησαν πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης του αριθμού τους. Από τις βάσεις αυτές οι τουρκικές αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να υποκλέπτουν σήματα και επικοινωνίες όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στον Καύκασο, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
Η νέα υπηρεσία που ίδρυσε η ΜΙΤ ονομάζεται «Διεύθυνση Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης» (ΕΤΙ: Elektronik ve Teknik İstihbarat).
H Βάση της πρώην «Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ, σε λόφο στην (απέναντι από τη Χίο) μετατράπηκε σε βάση (Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης). Επανδρώθηκε από προσωπικό της ΜΙΤ και φυλάσσεται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων (Βοrdo Bereli), όπως ακριβώς και στο αντίστοιχο κέντρο στο Gölbaşı της Άγκυρας.
Τα μηχανήματα που διαθέτουν οι Τούρκοι στις βάσεις αυτές, παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και πρακτικά από τις τέσσερις βάσεις στα μικρασιατικά παράλια "σαρώνουν" ολόκληρη την ηπειρωτική ενδοχώρα της ελλάδας.
Στη βάση στο Τσεσμέ, υποστηρίζεται ότι η ΜΙΤ με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει μπορεί να προβαίνει στην ακρόαση των ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από τα υποβρύχια…
"Τίποτα δεν είναι πλέον ασφαλές σε ότι αφορά τις ελληνικές επικοινωνίες" ανέφερε στέλεχος του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr. Kαι συμπλήρωσε: "Όχι μόνο οι στρατιωτικές, αλλά και οι πολιτικές επικοινωνίες και αυτό καλό είναι να το λάβουν υπ'όψιν τους ειδικά οι πολιτικοί μας"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου